Privacy Policy

Na www.tenoris.ba, dostupno na www.tenoris.ba, jedan od naših glavnih prioriteta je zaštita privatnosti naših posjetilaca. Ovaj dokument Politike privatnosti sadrži vrste informacija koje se prikupljaju i bilježe putem www.tenoris.ba te kako ih koristimo.

Ako imate dodatna pitanja ili trebate više informacija o našoj Politici privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.

Ova Politika privatnosti se primjenjuje samo na naše online aktivnosti i važi za posjetioce naše web stranice u vezi s informacijama koje su podijelili i/ili prikupili na www.tenoris.ba. Ova politika se ne primjenjuje na informacije prikupljene offline ili putem drugih kanala osim ove web stranice.

Saglasnost

Korištenjem naše web stranice, izražavate saglasnost sa našom Politikom privatnosti i prihvatate njene uslove.

Informacije koje prikupljamo

Lične informacije koje se od vas traže, kao i razlozi zbog kojih se traže, bit će vam jasno navedeni u trenutku kada vas zamolimo za vaše lične informacije.

Ako nas kontaktirate direktno, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, email adresa, broj telefona, sadržaj poruke i/ili prilozi koje nam možete poslati, kao i druge informacije koje odlučite pružiti.

Prilikom registracije za korisnički račun, možemo tražiti vaše kontakt informacije, uključujući stvari kao što su ime, naziv kompanije, adresa, email adresa i broj telefona.

Kako koristimo vaše informacije

Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući:

  • Pružanje, održavanje i upravljanje naše web stranice
  • Unapređivanje, personaliziranje i širenje naše web stranice
  • Razumijevanje i analiza načina na koji koristite našu web stranicu
  • Razvoj novih proizvoda, usluga, funkcija i mogućnosti
  • Komunikacija s vama, direktno ili putem naših partnera, uključujući korisničku podršku, slanje ažuriranja i drugih informacija vezanih za web stranicu, te u marketinške i promotivne svrhe
  • Slanje emailova
  • Pronalaženje i sprečavanje prijevara

Zapisnici (Log Files)

www.tenoris.ba slijedi standardnu proceduru korištenja zapisnika. Ovi zapisnici bilježe posjetioce kada posjete web stranice. Sve hosting kompanije to rade kao dio analitike hosting usluga. Informacije prikupljene putem zapisnika uključuju internet protokolne (IP) adrese, tip preglednika, pružatelja internetskih usluga (ISP), datum i vrijeme, referentne/izlazne stranice i eventualno broj klikova. Ove informacije nisu povezane s bilo kojim lično prepoznatljivim informacijama. Svrsishodnost ovih informacija je analiza trendova, administracija web stranice, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih informacija.

Kolačići i Web Beaconi

Kao i druge web stranice, www.tenoris.ba koristi “kolačiće” (cookies). Ovi kolačići se koriste za pohranu informacija, uključujući preferencije posjetilaca i stranice na web stranici koje je posjetilac pristupio ili posjetio. Informacije se koriste za optimizaciju iskustva korisnika prilagođavanjem sadržaja naše web stranice na osnovu tipa preglednika posjetioca i/ili drugih informacija.

Naši Oglašivački Partneri

Neki od oglašivača na našoj stranici mogu koristiti kolačiće i web beacons. Naši oglašivački partneri navedeni su ispod. Svaki od naših oglašivačkih partnera ima vlastitu Politiku privatnosti u vezi sa svojim pravilima o korisničkim podacima. Radi lakšeg pristupa, dolje smo postavili linkove ka njihovim Politikama privatnosti.

Google

https://policies.google.com/technologies/ads

Politike Privatnosti Oglašivačkih Partnera

Možete konzultirati ovu listu kako biste pronašli Politiku privatnosti za svakog od oglašivačkih partnera www.tenoris.ba.

Politike Privatnosti Trećih Strana

Politika privatnosti www.tenoris.ba ne odnosi se na druge oglašivače ili web stranice. Stoga, preporučujemo vam da konsultujete odgovarajuće Politike privatnosti ovih oglašivačkih poslužitelja trećih strana za detaljnije informacije. To može uključivati njihove postupke i upute o tome kako se odjaviti iz određenih opcija.

Možete izabrati onemogućiti kolačiće putem opcija vašeg preglednika. Za više detalja o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na web stranicama samih preglednika.

Prava Privatnosti Prema CCPA (Ne Prodavajte Moje Lične Informacije)

Prema CCPA (Kalifornijskom zakonu o zaštiti privatnosti potrošača), kalifornijski potrošači imaju pravo:

  • Zahtijevati od poslovanja koje prikuplja lične podatke potrošača da otkriju kategorije i specifične komade ličnih podataka koje je poslovanje prikupilo o potrošačima.
  • Zahtijevati od poslovanja da obriše sve lične podatke o potrošaču koje je poslovanje prikupilo.
  • Zahtijevati od poslovanja koje prodaje lične podatke potrošača da ne prodaju lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da odgovorimo na vaš zahtjev. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, slobodno nas kontaktirajte.

Prava na Zaštitu Podataka prema GDPR-u

Želimo osigurati da budete potpuno informisani o svim svojim pravima na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

  • Pravo na pristup – Imate pravo zatražiti kopije vaših ličnih podataka. Za ovu uslugu možemo vam naplatiti manju naknadu.
  • Pravo na ispravku – Imate pravo zatražiti ispravak bilo kojih informacija koje smatrate netočnim. Također imate pravo zatražiti da popunimo informacije koje smatrate nepotpunim.
  • Pravo na brisanje – Imate pravo zatražiti brisanje vaših ličnih podataka, u određenim uvjetima.
  • Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših ličnih podataka, u određenim uvjetima.
  • Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovoriti na obradu vaših ličnih podataka, u određenim uvjetima.
  • Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo zatražiti da prenesemo podatke koje smo prikupili drugoj organizaciji ili vama direktno, u određenim uvjetima.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da odgovorimo na vaš zahtjev. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, slobodno nas kontaktirajte.

Informacije o Djeci

Još jedan dio našeg prioriteta je zaštita djece prilikom korištenja interneta. Pozivamo roditelje i staratelje da posmatraju, učestvuju i/ili nadgledaju i vode aktivnosti svoje djece na internetu.

www.tenoris.ba namjerno ne prikuplja nikakve lične identifikabilne informacije od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete pružilo ovakve informacije na našoj web stranici, snažno vas ohrabrujemo da nas odmah kontaktirate i mi ćemo uložiti najbolje napore da brzo uklonimo takve informacije iz naših zapisa.

Promjene u Politici Privatnosti

Možemo ažurirati našu Politiku Privatnosti s vremena na vrijeme. Stoga vam preporučujemo da povremeno pregledate ovu stranicu za moguće promjene. Obavijestit ćemo vas o bilo kakvim promjenama objavljivanjem nove Politike Privatnosti na ovoj stranici. Ove promjene su odmah važeće nakon što budu objavljene na ovoj stranici.

Naša Politika Privatnosti je izrađena uz pomoć Generatore Politike Privatnosti.

Kontaktirajte Nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili sugestija u vezi s našom Politikom Privatnosti, nemojte se ustručavati kontaktirati nas.